vrouw kijkt naar wolk van afval

Wij gaan voor afvalvrij

We produceren allemaal afval, maar wat als we een toekomst kunnen creëren met minder afval om ons heen? Stel je voor dat we steeds minder hoeven te scheiden, verbranden of recyclen, simpelweg omdat er minder afval is. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor je portemonnee. Met kleine stappen kunnen we samen werken aan een toekomst zonder afval. Wij gaan voor een afvalvrije toekomst. Doe je mee? 

Onze toekomstdroom

Filmbestand
Volume
/
Video progress

Wist je dat...

we jaarlijks per persoon zo’n 455 kilo huishoudelijk afval produceren? Dat is meer dan een kilo afval per dag.

illustratie van een afvalzak die wijst naar een afvalzak die langzaam verdwijnt

Minder voedselverspilling

Hoe voorkom je dat je eten weg moet gooien? Onnodig voedsel weggooien is vaak makkelijk te voorkomen. 

""

Minder textiel

Hoe voorkom je dat je onnodig nieuwe kleding koopt? Er is steeds meer kleding beschikbaar en je kunt kleding vinden voor een lage prijs. Maar juist minder nieuwe kleding kopen is goed voor het milieu én voor je bankrekening.  

""

Minder verpakkingen

Hoe zorg je ervoor dat je minder verpakkingen hoeft weg te gooien? 20 procent van ons afval bestaat uit verpakkingen. Voorkom daarom zo veel mogelijk onnodige verpakkingen. 

""

schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Nieuwsgierig hoe HVC voor afvalvrij gaat? Meld je dan nu aan voor onze afvalvrij-nieuwsbrief. Deze verschijnt ongeveer vier keer per jaar.

inschrijven
mail

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Selecteer voor antwoord

Minder afval produceren is nog beter dan afval scheiden en recyclen. Dat komt omdat het grondstoffen en energie bespaart en daarmee dus ook beter is voor het klimaat.  

Selecteer voor antwoord

We zijn bewust bezig met het verminderen van ons afval. We gebruiken steeds minder verpakkingen en wegwerp-materiaal. Daarnaast organiseren we regelmatig duurzame initiatieven zoals kringloopmarkten voor collega's en geven we tips en tricks om afval te verminderen. 

Selecteer voor antwoord

Het idee dat huishoudens maar een klein beetje afval produceren in vergelijking met bedrijven, klopt niet. Als ieder huishouden al een klein steentje bijdraagt, dan levert dan een hoop op. Ook bespaart het verminderen van afval geld. Wat je repareert hoef je niet nieuw te kopen. En als je dan nog iets koopt en het is tweedehands, dan ben je vaak goedkoper uit.