WOS HHW

Warmte overdrachtstation

Een warmte overdrachtsstation, is een station waarin de druk en de temperatuur van het warmtenet geregeld wordt. Ook dient dit station als back-up bij onderhoud, uitval of tijdens de piekuren, bijvoorbeeld op een koude winterochtend, wanneer ook nog veel mensen onder de douche staan. Het dient dan dus als een hulpwarmtecentrale. 

Hoe werkt het?

In deze centrale zit een druk regulatie systeem. Het water komt met een bepaalde temperatuur het warmtestation in vanuit het warmtenet. Het warmtestation zorgt dat het water met de juiste temperatuur en druk de wijk in gaat. Tevens staan er ketels die zorgen voor extra warmte tijdens piekuren bij koude winterdagen of tijdens onderhoud bijvoorbeeld. 

 

Duurzaamheid

Hoe duurzaam is een hulpwarmtecentrale? De ketels zijn gasgestookt, maar worden zelden ingezet, alleen wanner er bijvoorbeeld een storing is bij de duurzame bron. Tevens doen we onderzoek naar mogelijkheden om dit te verduurzamen. Zoals in Dordrecht hebben we een E-boiler. Die volledig elektrisch is. 

Veelgestelde vragen

Selecteer voor antwoord

Een warmteoverdrachtstation (WOS) is een gebouw in de wijk. In dit station komt de hoofdleiding binnen en van daaruit vertakt het leidingennet met de juiste temperatuur warm water naar de woningen en gebouwen die zijn aangesloten op het warmtenet.

Selecteer voor antwoord

Een warmeoverdrachtstation (WOS) of ook wel regelkamer genoemd, wordt in een wijk geplaatst, zodat de warmte uit de het warmtenet met de juiste temperatuur naar woningen wordt getransporteerd.  

Selecteer voor antwoord

In de WOS staan onder andere pompen. De pompen zorgen dat de warmte van het ene deel van het net, het primaire net, wat met hoge temperatuur aankomt, met iets lagere temperatuur van 70 graden verder gaat richting de woningen.  

onze duurzame warmtebronnen

Benieuwd naar al onze duurzame bronnen? Bekijk ze hier.

onze duurzame warmtebronnen
e-boiler