*

Gemeentehuis Dijk en Waard aangesloten op warmtenet

Op 11 september haalde René Schoemaker, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Dijk en Waard, de hendel over om het gemeentehuis aan de Parelhof in Heerhugowaard aan te sluiten op warmtenet regio Alkmaar. Met deze stap en andere maatregelen is het gemeentehuis nu helemaal gasloos.

Maandag 16 september 2024

Verlagen CO2-uitstoot

De aansluiting op het warmtenet is doorgetrokken vanaf het Koraal en gerealiseerd aan de noordkant van het gemeentehuis. “We zijn trots op deze duurzame maatregelen. De samenwerking met energie- en afvalbedrijf HVC en technische installateur Van Dorp Amsterdam verliep soepel”, vertelt René Schoemaker, wethouder Duurzaamheid. 

“Met het warmtenet in de buurt was het een logische stap om duurzaam te verwarmen. Als we uitgaan van gelijk verbruik verlagen we de CO2 uitstoot met ongeveer 127 ton CO2 per jaar.” 

Gasloos gemeentehuis

Het gemeentehuis is nu volledig gasloos. De warmte komt uit het warmtenet en de warmwater-boilers zijn verduurzaamd en werken elektrisch. In september verwijdert Liander de aansluiting op het gasnet. 

Duurzame warmte voor Heerhugowaard

Robert Crabbendam, manager gebiedsontwikkeling HVC, vertelt: “Met de aansluiting van het gemeentehuis op het warmtenet regio Alkmaar helpen we gemeente Dijk en Waard hun vastgoed te verduurzamen.” Duizenden woningen en gebouwen in Heerhugowaard worden de komende jaren voorzien van duurzame warmte. Ook sluit HVC (nieuwbouw)projecten van projectontwikkelaars aan op het warmtenet, zoals in De Draai en Tuinen van Luna. 

Gerelateerd nieuws