Plattegrond met daarop de afgesloten wegen in Sliedrecht-West

Eerste leiding 'Boring onder de Merwede' gaat de grond in

Sliedrecht-West afgesloten van maandag 26 tot zaterdag 31 augustus. Geen doorgaand verkeer mogelijk via Ouverture en Parallelweg.

Vrijdag 16 augustus 2024

Sliedrecht-West afgesloten voor doorgaand verkeer

Binnenkort wordt voor het warmteproject 'Boring onder de Merwede' alsnog de eerste warmteleiding van 1200 meter onder de Merwede-rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht aangebracht.
De afgelopen periode is gebruikt om met stalen damwanden het gebied rondom de boortunnel succesvol te verstevigen en de booractiviteiten opnieuw op te starten.

Van maandag 26 tot zaterdag 31 augustus is er geen autoverkeer mogelijk tussen Parallelweg (noordzijde A15) en Ouverture/Parallelweg (zuidzijde A15). Dan verplaatsten we de leiding van de Parallelweg, onder de A15 en het spoorviaduct door en via de parkeerplaats naar het boorgat bij Intermezzo. 

Hierdoor zijn er verkeersomleidingen voor het autoverkeer (voet- en fietspaden blijven bereikbaar). Op diverse plaatsen worden verkeersregelaars ingezet. Een compleet overzicht van de verkeersmaatregelen inclusief plattegronden staat op deze pagina.

tip!

Ga goed voorbereid op pad en maak gebruik van een online navigatietool (zoals Google-maps) voor de meest optimale route. Alle verkeersomleidingen zijn daarin verwerkt.

de belangrijkste verkeersmaatregelen

  • Omleiding voor het verkeer tussen Sliedrecht en Wijngaarden via Provincialeweg N482 of via Parallelweg (noordzijde A15) naar Dordrecht. Fietsverkeer kan gebruik blijven maken van de fietstunnel en de speciale fietsbrug.
     
  • Afsluiting Parallelweg aan de noordzijde A15 ter hoogte van het viaduct. Voor het verkeer van en naar bedrijventerrein Nijverwaard blijven de op- en afrit bereikbaar.
     
  • Afsluiting Parallelweg zuidzijde A15 bij Ouverture en ter hoogte van Craijensteijn. Voor het verkeer richting Gorinchem en vanuit Rotterdam naar Papendrecht blijven de op- en afrit (zuidzijde A15) bereikbaar. Verkeer vanuit Gorinchem en naar Rotterdam (op- en afrit noordzijde A15 zijn afgesloten) leiden we om via Papendrecht-Oost en via de N3.
     
  • Afsluiting parkeerplaats Intermezzo bij Station Baanhoek. Reizigers kunnen gebruik maken van de parkeerplaats bij Sporthal De Basis. Let op! De parkeerplaats is alleen vanuit de richting Sliedrecht-Centrum via Craijensteijn bereikbaar.
     
  • Geen doorgaand verkeer mogelijk via Baanhoek (aanwonenden uitgezonderd). Op de kruising Baanhoek-Deltalaan en Baanhoek-Ouverture leiden verkeersregelaars het verkeer om.

Vrijgeven van wegen

Zodra de werkzaamheden zijn afgerond en de materialen zijn opgeruimd, worden de wegen zo snel mogelijk weer vrijgegeven voor het verkeer. Half september brengen we op dezelfde wijze de tweede leiding aan. Ook dan gelden dezelfde verkeersmaatregelen.

Volg het project

Wil je dit project op de voet volgen? Download dan de BouwApp op je smartphone via de App Store of Google Play Store

Via de BouwApp houden we je in tekst en beeld op de hoogte van de werkzaamheden, planning en verkeersmaatregelen.

Vragen over de werkzaamheden? Stel ze via de BouwApp of de contactbutton op deze pagina en we beantwoorden die dan zo snel als mogelijk.

logo BouwApp

Gerelateerd nieuws