Warmte aanvoer en afvoer

Deze bekende bedrijfsgebouwen krijgen duurzame warmte

In de Drechtsteden zijn al vele duizenden woningen aangesloten op het warmtenet. Flatgebouwen, appartementen en eengezinswoningen. Maar wist je dat ook grote bedrijfsgebouwen verwarmd worden met duurzame warmte uit het warmtenet? Het warmtenet van HVC verwarmt niet alleen woonkamers, maar ook een winkelcentrum en ziekenhuis.

Donderdag 18 juli 2024

Winkelcentrum Sterrenburg

Denk bijvoorbeeld aan Winkelcentrum Sterrenburg. Een groot winkelcentrum met veel winkels en een groot oppervlak. Sinds het najaar van 2022 wordt dit winkelcentrum verwarmd via het warmtenet. Want ook de winkeliers en het winkelend publiek willen er warm bij zitten.

Een ander groot gebouw in de Drechtsteden dat duurzaam wordt verwarmd via het warmtenet is het Albert Schweitzer ziekenhuis. En ook hotel restaurant Villa Augustus krijgt warmte uit het warmtenet van HVC.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de aangesloten bedrijfsgebouwen in de Drechtsteden. In totaal krijgen in de Drechtsteden al 92 bedrijfsgebouwen  duurzame en aardgasloze warmte uit het warmtenet. Dat is een flinke CO2-besparing.  

Al meer dan 10.000 aansluitingen in de Drechtsteden

Op dit moment heeft HVC 5.268 aansluitingen  op het warmtenet in de Drechtsteden. 5.176 voor kleinverbruik en 92  voor grootverbruik. Deze 92 grootverbruikers verbruiken evenveel warmte als ongeveer 5.000 woningen. Omgerekend naar woningen telt dat in totaal voor ruim 10.000 aansluitingen.

Gerelateerd nieuws