
Ondergrondse restafvalcontainers
Hoe werkt de ondergrondse container? De container is vol, waar kan je dat doorgeven? Waar vind je de containers in de buurt? Hoe kom je aan een afvalpas? Je portemonnee is in de container gevallen, wat nu? Het antwoord op deze en nog meer vragen vind je op deze pagina over de ondergrondse restafvalcontainer.
Hoe werkt de ondergrondse container?
Alles over afval scheiden
Nog steeds komen veel herbruikbare materialen terecht in het restafval. En dat is zonde. Door afval goed te scheiden, blijven waardevolle grondstoffen behouden zodat er weer nieuwe producten van kunnen worden gemaakt.
Waar vind ik de verzamelcontainers?

Afvalwijzer: wat hoort waar?
Twijfel je over een product en weet je niet in welke bak het hoort? Check de afvalwijzer in de app! Nu ook met foto- en barcodescanner. Je krijgt daarna meteen advies in welke bak of container het hoort.

Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Selecteer voor antwoord
Wat mag er in de restafvalbak?
Als je het afval goed scheidt, blijft er nog maar weinig restafval over. In het restafval horen bijvoorbeeld:
kattenbakkorrels, piepschuimverpakkingen, spuitbussen, vuile pizzadozen.Bekijk wat er nog meer in de restafvalbak mag.
Selecteer voor antwoord
De ondergrondse container is vol. Wat nu?
Als de ondergrondse container vol is, geef ons het containernummer door en wij zullen zo snel mogelijk de container laten legen. Maak gelijk een melding. Kies na het invullen van je huisadres het onderwerp 'Afval' en dan 'Verzamelcontainer'.
Selecteer voor antwoord
De container voor restafval is in storing/vol. Waar meld ik dat?
Fijn dat je dit aan ons doorgeeft. Maak een melding openbare ruimte en geeft ons het containernummer door. Dit nummer staat op iedere container. Als je dit nummer bij ons meldt, zorgen wij dat de container snel geleegd/gemaakt wordt.
Kies na het invullen van je huisadres het onderwerp 'Afval' en dan 'Verzamelcontainer'. Vul het containernummer in, vul je gegevens aan en klik op verzenden.
Selecteer voor antwoord
Ik ben mijn afvalpas/sleutel kwijt, waar kan ik een nieuwe aanvragen?
Met de afvalpas of -sleutel kan je afval in een ondergrondse- of bovengrondse container doen of bij een afvalbrengstation of milieustraat brengen. Je kan online zelf een nieuwe pas aanvragen.
Selecteer voor antwoord
Ik ben verhuisd en er is geen afvalpas aanwezig
Binnen drie maanden na verhuizing kun je gratis een afvalpas aanvragen. Doe je dit pas na drie maanden? Dan betaal je € 7,50 voor de nieuwe afvalpas.
Je kunt heel gemakkelijk online een afvalpas aanvragen.
Selecteer voor antwoord
Waar staan de verzamelcontainers voor restafval bij mij in de buurt?
De locaties van de restafvalcontainers bij jou in de buurt vind je in onze HVC-app onder het kopje afval. Of bekijk ze via verzamelcontainers.
Selecteer voor antwoord
Ik heb waardevolle spullen in de ondergrondse container laten vallen. Wat nu?
Je hebt iets verloren in een container. Meld het zo snel mogelijk online. Het is belangrijk dat dit niet langer dan twee uur geleden gebeurd is. De kosten voor het zoeken van verloren voorwerp zijn € 70,-.